Werkwijze

Om de disbalans in uw lichaam in kaart te brengen stel ik een behandelplan op. Voordat ik over kan gaan op uw eerste acupunctuur behandeling zal ik eerst een uitgebreid onderzoek verrichten. Dit bestaat uit onder andere een vraaggesprek en een korte pols- en tong diagnose. Alles bij elkaar kunt u rekenen op een totale duur van 1-1,5 uur.

acupunctuur-tan-balance

Behandeling acupunctuur

Tijdens de behandeling worden er bij de klassieke acupunctuur steriele zeer dunne naaldjes geplaatst in een acupunctuur punt op het lichaam of in het oor. Doordat het naaldje zeer dun is is het prikje door de huid nauwelijks voelbaar.  Als de naald eenmaal zit kunt u een tintelend of zwaar gevoel ervaren. Na ongeveer 20-45 minuten worden de naaldjes weer verwijderd.

Een belangrijk onderdeel van mijn werkwijze is om samen met u  te kijken naar wat het lichaam op dat moment nodig heeft om weer in balans te komen. 

Gedurende een behandeling kan ik naast het gebruik van naalden nog andere technieken inzetten waaronder: Tui Na, Cupping en Moxa. Dit zijn allemaal techieken om acute en chronische pijn te verminderen door Qi of bloed stagnatie op te heffen, de weerstand te verhogen en ziekmakende factoren uit het lichaam te verwijderen.

 

Als TCG niet toekijkend is verwijs ik u door naar andere behandel principes.

Voor mensen met angst voor naalden en bij de behandeling van kinderen kan er worden gekozen gebruik te maken van het 3b laser needle apparaat waarbij GEEN naalden worden gebruikt! 

Om een juiste diagnose te stellen is het belangrijk dat u voor uw afspraak rekening houd met het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen die invloed kunnen hebben op de kleur van uw tong. Denk hierbij aan b.v koffie en wijn. Ook vraag ik u om 2 dagen van te voren geen tongschraper te gebruiken.

Indien u medicatie gebruikt verzoek ik u vriendelijk om een lijstje met namen van de medicijnen mee te nemen.

Direct een afspraak maken

 

→ Uw behandeling wordt (deels) vergoed. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekering

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaand formulier

Of bel → 06 18 83 06 38

Clarenbekerhout 2
3845 EM
Harderwijk