Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een vorm van acupunctuur die zich richt op het tegengaan van de verouderingsverschijnselen in het gezicht. Het is een veilige, natuurlijke en effectieve methode om de algehele huidconditie te verbeteren en rimpels en wallen te verminderen. Schoonheid ontstaat van binnenuit, door een gezonde leefstijl en voeding en door ervoor te zorgen dat er een goede balans is in je leven.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt er vanuit gegaan dat lichaam en geest één geheel vormen. Wanneer je in balans bent, is er harmonie, evenwicht en gezondheid. Hierdoor is het niet alleen een lokale cosmetische behandeling; de constitutie van de persoon wordt in overeenstemming met de traditionele Chinese benadering ook altijd mee behandeld. De behandeling van Cosmetische acupunctuur past dan ook goed binnen de TCG.

Cosmetische acupunctuur in mijn praktijk

Behandeling

Tijdens de cosmetische acupunctuur behandeling worden er hele kleine dunne naaldjes (intradermals) ingebracht op het gelaat, de kin, de hals en de schedel. Ook worden er naaldjes  rechtstreeks in de rimpels aangebracht om zo de collageenproductie  te stimuleren waar het nodig is. Hierdoor worden de rimpels van binnenuit opgevuld.

Nadat de naaldjes zijn verwijderd wordt het gezicht gemasseerd middels een Japanse gezichtsmassage. Door middel van speciale massage technieken wordt de diepere huidlaag bereikt waardoor huidveroudering wordt tegen gegaan. De gezichtsmassage verbetert de bloedcirculatie, verwijdert toxines, bevordert de ontwikkeling van collageen en ontspant de huid.

Voordelen

Het grootste voordeel van cosmetische acupunctuur is dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische substanties die in de huid worden gespoten.

Een van de belangrijkste oorzaken van het ontstaan van huidverslapping en rimpels is een verminderde collageenproductie in de huidcellen. Door cosmetische acupunctuur toe te passen verbeter je de doorbloeding van de huid, zorg je voor extra collageen aanmaak, een goede hormoonbalans wat uiteindelijk ten goede komt aan de circulatie en vochtregulatie en worden de poriën in het gezicht steviger.

Cosmetische acupunctuur vermindert zichtbaar de tekenen van stress en veroudering van de huid, rimpels, lijntjes en wallen.

 

Het meest optimale resultaat zal na ongeveer 12 behandelingen worden bereikt afhankelijk van de leeftijd en huidconditie. Na de eerste vier a vijf keer kun je vaak al verbetering van de huid zien.

Direct een afspraak maken

 

→ Uw behandeling wordt (deels) vergoed. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekering

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaand formulier

Of bel → 06 18 83 06 38

Clarenbekerhout 2
3845 EM
Harderwijk