Ooracupunctuur

De ooracupunctuur of auriculotherapie is een halve eeuw geleden ontwikkeld door de Franse arts Paul Nogier. Hij ontdekte dat er punten op het oor zitten die correspondeerde met een bepaalde klacht. Door het activeren van het gevoelige punt verdween de klacht. Sindsdien is de methode steeds verder ontwikkeld en zijn er zelfs meerdere varianten in ontstaan.

Deze vorm van acupunctuur is een goede aanvulling op van lichaamsacupunctuur behandelingen en wordt wereldwijd toegepast. De resultaten zijn bewezen effectief en zijn in onze praktijk een veelgebruikte methode.

ooracupunctuur

Ooracupunctuur in mijn praktijk

Tegenwoordig kennen we twee soorten:

  • De Chinese ooracupunctuur welke voornamelijk wordt gebruikt ter ondersteuning van een lichaamsacupunctuur behandeling en vooral werkt op pijnreductie.
  • De auriculotherapie, wat meer Westers georiënteerd is en ook gebruikt wordt voor pijnreductie en verslavingsziekten.

In mijn praktijk pas ik zowel de Chinese variant als de auriculotherapie toe. Ooracupunctuur is net zoals lichaamsacupunctuur een behandeling met een algemeen regulerend karakter. Het werkt zowel op de klacht als op het algehele welbevinden. Beide therapievormen kunnen dan ook goed in combinatie worden gebruikt.

De naalden die gebruikt worden op het oor zijn zeer dun en blijven 20-30 minuten in het oor.

Direct een afspraak maken

 

→ Uw behandeling wordt (deels) vergoed. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekering

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaand formulier

Of bel → 06 18 83 06 38

Clarenbekerhout 2
3845 EM
Harderwijk