Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en ruim 4000 jaar oud. De gedachte van waaruit men werkt is dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energie huishouding van het lichaam. Met acupunctuur kunnen deze verstoringen worden hersteld. Het lichaam wordt aangezet om zichzelf te genezen. 

Volgens de TCG worden we geboren met een bepaalde hoeveelheid energie in ons lichaam. We voelen ons gezond zolang deze energie harmonieus door onze energiebanen (meridianen) kan stromen. Raakt onze energiecirculatie verstoord kunnen er (pijn)klachten en andere ongemakken ontstaan. 

Varianten acupunctuur

Laseracupunctuur

Light Amplification by Stimulated Emission Radiator (LASER) is een moderne vorm van acupunctuur waarbij geen naalden worden gebruikt maar gebruik wordt gemaakt van voor het oog zichtbaar rood licht.

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een vorm van acupunctuur die zich richt op het tegengaan van de verouderingsverschijnselen in het gezicht.

Ooracupunctuur

De ooracupunctuur of auriculotherapie is een halve eeuw geleden ontwikkeld door de Franse arts Paul Nogier. Hij ontdekte dat er punten op het oor zitten die correspondeerde met een bepaalde klacht. Door het activeren van het gevoelige punt verdween de klacht.

Acupunctuur Tan Balance Methode

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) wordt gezondheid gezien als een situatie van balans in het lichaam. De Balans Methode is erop gericht om de systemen in het lichaam opnieuw te balanceren.

Direct een afspraak maken

 

→ Uw behandeling wordt (deels) vergoed. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekering

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaand formulier

Of bel → 06 18 83 06 38

Clarenbekerhout 2
3845 EM
Harderwijk