Voetreflextherapie

Voetreflextherapie staat voor de Chinese voet- en meridiaantherapie gecombineerd met de Westerse voetreflexzonetechnieken. Dit betekent dat naast de reflexzones op de voeten, er ook gemasseerd wordt op de onderbenen en de meridianen.

Meridianen zijn energiebanen die door het hele lichaam lopen. Op deze meridianen liggen acupunctuurpunten. Het stimuleren van deze specifieke punten in combinatie met de Westerse voetreflextherapie geeft een zeer brede aanpak.

Naast deze technieken maak ik indien nodig gebruik van Cupping, Moxa en voedingsadviezen. Ook biedt ik meerdere diensten aan ter ondersteuning van uw klachten waaronder acupunctuur.

Voetreflextherapie voordelen

Ontspannend

De spieren en het hoofd komen tot rust: tijdens de massage komen er in het lichaam endorfines vrij (hormonen) die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken.

Vitaliserend

De doorbloeding in het lichaam wordt gestimuleerd. Hierdoor worden de organen goed doorbloed wat een positieve werking heeft op de gezondheid, verlichting geeft van eventuele klachten en bijdraagt aan een gevoel van vitaliteit.

Bevordering van algehele gezondheid

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt door de massage gestimuleerd. Reflexologie is een veilige manier van behandelen en kan een goede aanvulling zijn op de klassieke geneeswijzen. Echter deze methode vervangt geen arts of medicijnen.

Doorbloeding

Voetreflexologie zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden en afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten. Het brengt verlichting bij spanning en stress en heeft als doel het natuurlijke evenwicht in het lichaam te herstellen.

Voetreflextherapie biedt ondersteuning bij onder andere

  • Gewichtsbeheersing
  • Hoofdpijn/Migraine
  • Huidproblemen
  • Vermoeidheid
  • ADHD
  • Fibromyalgie
  • Cellulite massage

Direct een afspraak maken

 

→ Uw behandeling wordt (deels) vergoed. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekering

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaand formulier

Of bel → 06 18 83 06 38

Clarenbekerhout 2
3845 EM
Harderwijk