Acupunctuur Dr. Tan Balance methode

In mijn praktijk wordt naast de klassieke acupunctuur ook Dr. Tan Balance Methode toegepast. Vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) wordt gezondheid gezien als een situatie van balans in alle systemen van het lichaam en ontstaan ziektes als gevolg van een onbalans. De Balans Methode is erop gericht om de systemen in het lichaam opnieuw te balanceren. 

De Balans Methode van Dr. Tan is uitermate geschikt voor het behandelen van pijnklachten en geeft een hele snelle verlichting van pijn (meestal enkele seconden na het prikken van de naalden). 

Een groot voordeel van deze methode is dat de naalden niet geprikt worden op de pijnplek zelf, maar meer op afstand (distaal) in vooral handen, voeten, onderarmen, onderbenen en/of op het hoofd. 

Acupunctuur Dr. Tan Balance in mijn praktijk

 Tijdens de behandeling wordt u gevraagd om goed aan te geven waar de pijn precies voelbaar is, of deze eventueel uitstraalt en wat de intensiteit van de pijn is op een schaal van 0 tot 10. Gedurende de behandeling wordt u regelmatig gevraagd waar de pijn zich op dat moment bevindt en met welke intensiteit. Op deze manier worden de punten die geprikt worden uitgekozen. Het resultaat kan op deze manier direct beoordeeld worden. De naalden blijven tijdens de behandeling ongeveer 28 minuten zitten. 

Een klein percentage van de patiënten kan ervaren dat de pijn of het ongemak verergert na de behandeling; dit kan 24 tot 48 uur aanhouden waarna verbetering op zal treden.

Pijn in de spieren of gewrichten, artritis, hoofdpijn en migraine, fybromyalgie of fantoompijn zijn slecht enkele voorbeelden van pijn die succesvol behandeld kunnen worden met de balansmethode. Ook andere ongemakken zoals een gevoel van doofheid, tintelingen, een branderig gevoel, jeuk of kramp kunnen met deze methode effectief verlicht worden. 

Hoewel de balansmethode bij uitstek geschikt is voor pijnklachten kunnen ook allerlei ‘interne’ aandoeningen zoals misselijkheid, astma, oedeem, insomnia, palpitaties keelpijn, hoest, diarree, PMS, menopauzeklachten etc. met deze methode behandeld worden.

Pijn is een van de belangrijkste redenen dat mensen hulp gaan zoeken in de gezondheidszorg, terwijl angst voor pijn en naalden vaak een van de belangrijkste redenen is om niet naar een acupuncturist te gaan!

Direct een afspraak maken

 

→ Uw behandeling wordt (deels) vergoed. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekering

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaand formulier

Of bel → 06 18 83 06 38

Clarenbekerhout 2
3845 EM
Harderwijk